Ochutnávkový kakaový večer

degustace ceremoniálního kakaa

Zvu vás na přátelský večer u krbu, kde spojíme ochutnávání kakaa s povídáním a třeba i vyzkoušením přípravy a tvorby rituálu.

Proč jsem se rozhodla pro tento večer? Není kakao, jako kakao.
Záleží na pěstování i zpracování.
Kakao je rostlina, která si bere hodně svých kvalit z půdy a podnebí, ve kterém roste. Díky tomu, je kakao z každé lokality odlišné svou vůní, chutí a trošku i obsahem tuku, vitamínů a minerálů.
Zpracování kakaa po jeho sklizni je další velmi důležitý proces, který může kakao velmi znehodnotit nebo naopak podtrhnout jeho kvality, stejně tak jeho příprava těsně před požitím.

Pokud vás zajímá, jak velký je rozdíl např. mezi kakaem z Bali a kakaem z Peru, tak právě zde máte možnost si to vyzkoušet na vlastní chuťové pohárky.

Také pokud se chystáte sami dělat ceremonie, rituály nebo jen tuto praxi zařadit do svých jiných aktivit, zde máte příležitost zjistit spoustu nových tipů, triků a doporučení, pro zdárný průběh vaší vlastní akce.

Co nás čeká:
– ochutnávka 4 druhů ceremoniálního kakaa (Bali, Peru, Ekvádor, Bolívie)
– informace o pěstování, zpracování a přípravě kakaa pro běžnou konzumaci a pro ceremonie
– zdravotní benefity a pozitivní účinky kakaa na lidský organismus
– příprava kakaové ceremonie a rituálu

Těším se na viděnou 
Eliška & Kakao 


KDY: 28. 4. 2025 od 18-21hod
KDE: Stříbrná Lhota, Mníšek pod Brdy
CENA: 590 Kč/ 490Kč při platbě předem
přihlášení nutné (koná se při počtu 4-10 přihlášených)

KONTAKT: 
Eliška Tuháčková +420 608 037 613